Yazı kategorisi: Programlar

Ammyy Admin – Ücretsiz Yapılandırma İstemeyen Uzak Masaüstü Yazılımı


AmmyyMerhaba,

Geçen gün Çağlayan Adliyesi’nde büronun bilgisayarına bağlanmam gerekti. TeamViewer kurulu oradaki bilgisayarlarda fakat karşıdaki bilgisayar adliyedeki bilgisayara bağlanabiliyor sadece. Tesadüfen bilgisayarlarla ilgilenen arkadaşa rastladım. Bana Ammyy’i kurabileceğimi söyledi. Aslında bilgisayarlara program kurulmuyor. Şifre istiyor. Ama Ammyy gerçekten basit ve kullanışlılığı sayesinde kuruldu. Ben de daha önce Ammyy’i duymamıştım. Arkadaş programı kurduğunda bürodaki bilgisayara da kurdurdum. Sadece bilgisayar numarasını girerek bağlantıyı kurdum. O kadar hızlı ve kolay oldu ki program o anda gözümde büyüdü. 🙂 TeamViewer daha profesyonel bir program tabiki. Ama acilen yapmanız gereken bir iş varsa yada bilgisayardan pek anlamıyorsanız Ammyy’i kullanmanızı tavsiye ederim. Programın kurulumunu ve kullanışını kısaca anlatmak istiyorum.

Öncelikle http://www.ammyy.com/tr/ adresine giriyoruz. Karşımıza çıkan ekranda sol orta kısımda yeşil bir buton olacak. “Ammyy Admin’i kullanmaya başlayın (ücretsiz)” yazan yeşil butona basın.

“AA_v3.exe” adında bir dosya indirecek. Onu çalıştırıyoruz. Bir kaç saniye sonra karşımıza bir ekran gelecek. Eğer İngilizce’niz çok iyi değilse yukarıda “Language” paneline tıklayıp “Turkish“i seçebilirsiniz. Ben anlatıma Türkçe’ymiş gibi devam edeceğim.

ID’niz yazan kısımda karşıdaki bilgisayarın sizin ekranınıza bağlanması için gerekli olan ID yazıyor. Eğer karşıdaki kişi “İstemci ID” kısmına sizin ID’nizi yazıp da bağlanmak isterse sizin ekranınızda bir onaylama paneli açılacak. “Kabul Et“e bastığınızda sizin ekranınız karşıdaki bilgisayarda görülebilecek ve ekranınızı yönetebilecek.

ammyy2

Aynı şekilde siz karşıdaki bilgisayarın ID’sini yazarak bağlanabilirsiniz. Eğer bilgisayardan anlıyorsanız programın ayarlarını kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan direk indirebilirsiniz.

http://www.ammyy.com/AA_v3.exe

Aşağıdaki bağlantıdan programı yükseltip programın diğer özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

http://www.ammyy.com/tr/buy.html

“Ben senin anlatımından hiç bişey anlamadım. İnsan biraz daha ayrıntılı açıklar.” diyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayın. 🙂

http://www.ammyy.com/tr/admin_screenshots.html

Kaynak:

http://www.ammyy.com/tr

Çağlayan Adliyesi Bilgisayar Görevlisi 🙂

Yorum bırakın