Yazı kategorisi: Programlar

Skype – Ücretsiz İnternet Çağrıları ve Telefonlara Ucuz Çağrılar


SkypeMerhaba,

Şuan size bahsedeceğim programı daha önce duymadıysanız çok şey kaybettiniz. 🙂 Skype internet bağlantısını kullanarak karşıdaki kişiyle yada kişilerle ücretsiz konuşmanızı sağlar. Eğer Skype kontürü yüklerseniz telefonlara da aramalar yapabiliyorsunuz. Ben şahsen bu özelliği hiç kullanmadım. Gerek olmadı.

Skype sayesinde ücretsiz konuşmalar yapabileceğiniz gibi aynı zamanda kamerayla görüntülü sohbet de yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızı Skype’a ekleyip onlarla mesajlaşabilir, resimler, belgeler gönderebilirsiniz. Android işletim sistemli cep telefonlarınızda, tabletlerinizde ve Windows 8 sistemli bilgisayarınızda da Skype’ı kullanabilirsiniz. Ben şahsen telefonumdan giriyorum. 🙂

Kullanışı ve basit arayüzüyle herkes Skype’ı rahatça kullanabilir. Tek yapmanız gereken üye olmanız ve programı bilgisayarınıza yada telefonunuza indirmeniz.

Öncelikle http://www.skype.com/tr/ adresine giriyoruz. “Katılın” yazan yeşil butona tıklıyoruz. Karşımıza kayıt formu çıkacak.

Not: Yanında “*(yıldız)” olan kısımları doldurmanız yeterli olacaktır. Diğer kısımlar zorunlu değildir.

Formdaki boşlukları dolduruyoruz. Cep numaranızı isterseniz yazmayabilirsiniz. Skype’ı hangi amaçla kullanacağınızı seçin. Eğer iş konuşması için kullanacaksanız sizden şirket bilgileri istiyor. Kişisel amaçla kullandığınızı varsayıyorum. Skype adınızı şifrenizi doldurduktan sonra resimde gördüğünüz yazıları da yazıyorsunuz ve “Kabul Ediyorum – Devam Et” butonuna tıklıyoruz. Sonra “Windows için Skype’ı İndirin” butonuna basıyoruz ve Skype’ı indirmeye başlıyoruz.

Skype’a giriş yapmak için Skype adımızı ve şifremizi giriyoruz.

Konuşma yapabilmek için arkadaşlarınızı eklemelisiniz. Bunun için üstte bulunan “Kişiler” kısmına tıklıyoruz. “Kişi Ekle“nin üstüne geliyoruz. “Skype Dizinini Ara” ya basıp arkadaşımızın Skype adını yada gerçek adını yazıyoruz. Kişinin üstüne tıklıyoruz ve sağ üst köşedeki “+Kişilere Ekle” butonuna basıyoruz. Kişisel bir ileti girip “Gönder“e basıyoruz. Karşıdaki kabul ettikten sonra rahatlıkla görüntülü yada normal konuşma başlatabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken konuşmak istediğiniz kişinin üstüne tıklayıp “Çağrı Yap” yada “Görüntülü Çağrı Yap” butonuna basmanız.

Bunun dışında isterseniz grup konuşması da yapabilirsiniz. Bir kaç kişiyi konuşmaya ekleyip topluca muhabbet edebilirsiniz. Aynı zamanda online oyun oynuyorsanız arkadaşlarınızda iletişimde olabilirsiniz.

Dosya göndermek için dosyayı göndermek istediğiniz kişiye tıklayın ve “Çağrı Yap” butonunun yanındaki “+” ya tıklayın. “Dosya Gönder“e basın. Göndermek istediğiniz dosyayı seçin. Aynı şekilde ekran görüntüsünü de paylaşabilirsiniz.

Devamlı konuştuğunuz arkadaşlarınızı “Favoriler“e ekleyebilirsiniz. Böylece aradığınız arkadaşınızı daha çabuk bulursunuz.

Skype kontürü alıp telefon numaralarını arayabilir SMS gönderebilirsiniz. Ama ben bunu hiç kullanmadım 🙂

Kontür tarifelerine http://www.skype.com/tr/rates/ linkinden bakabilirsiniz

İşte Skype böyle güzel bir program 🙂 Herkese tavsiye ederim. Her bilgisayarda, telefonda bulunması gereken bir program. Herkesin üye olması gereken bir uygulama 🙂

.

Yorum bırakın