Yazı kategorisi: Programlar

Video DownloadHelper – Firefox İçin Eklenti


Video DownloadHelper

Merhaba,

Çok kullandığım bir eklentiyi paylaşmak istiyorum. Bu eklenti sayesinde internette izlediğiniz her videoyu kolayca indirebileceksiniz. Eklenti içinde kayıtlı siteler sayesinde video bağlantısını yakalıyor ve size indirme şansı tanıyor.

Eklenti sadece Firefox’ta çalışıyor. Kullanımı da oldukça basit.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/ bağlantısına tıklayın.

Açılan sitede yeşil “Add to Firefox” butonuna tıklayın. Otomatik olarak eklenti inecek ve yükleme ekranı gelecek. “Şimdi Yükle“Install Now” butonuna basın. Daha sonra Firefox’u tamamen kapatın ve açın. Sol üst tarafta eklentinin  butonu çıkacak. Ama pasif iken siyah beyaz renklerde oluyor. Eğer video bağlantısı yakalarsa ikondaki gibi renkleniyor.

Eklentiyi kullanması da indirip yüklemesi kadar basit. Tek yapmanız gereken indirmek istediğiniz videonun sitesini Firefox ile açmak. Örneğin gündemde olan Gezi Parkı ile alakalı bir videoyu Youtube’dan indirmek istiyorsunuz. Bunun için programlar yada siteler mevcut tabii. Ama bu eklentiyle hızlı ve basit bir şekilde indirebileceğiz. Neyse konumuza dönelim.

https://www.youtube.com/watch?v=u8T-diMWAVU adresindeki videoyu açtım. Unutmayın Firefox tarayıcısıyla açıyoruz. Google Chrome yada Internet Explorer gibi tarayıcılarla değil. Video yüklenmeye başladığında sol üst taraftaki butonu renklenecek ve dönmeye başlayacak. Yanındaki aşağı doğru bakan minik oka basıyoruz. Oynatılan videolar kalın harflerle yazılmış oluyor. Bazen bir sayfada birden fazla video oluyor. Eklenti videoların hepsini yakaladığından hangisi olduğunu anlamanız için kalın yazıyla yazılı olan oynatılan videodur. İsterseniz videoyu indirirken aynı anda “convert” özelliği ile de çevirebilirsiniz. Bunun için http://www.downloadhelper.net/install.php adresindeki üçüncü program olan “ConvertHelper” programını indirip yüklemeniz yeterli.

Ok yerine butona tıkladığınızda da medya sitelerini görebilirsiniz. Eğer yapamadıysanız aşağıda kendi hazırladığım videodan nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

http://youtu.be/9d0fotqC764

Yorum bırakın