Yazı kategorisi: Programlar

After Effects CS5.5: Profesyonel Video Düzenleme Programı


After Effects
After Effects

Merhaba,

After Effects birçok filmlerde de kullanılan profesyonel ve eğitimini almadan kullanması çok zor olan bir video düzenleme programıdır. Bu tür programların nasıl kullanıldığı anlatan birçok video bulunuyor internette. Ama bazen onlar bile yetmiyor. Eğitimini almanız gerekiyor. Bunun eğitimini veren firmalar bulunuyor tabiki. Televizyondaki reklamlardan tutun sinema filmlerine kadar birçok alanda kullanılan bir programdır. Bu konumuzda programı nasıl indireceğinizi ve tam sürüm olarak kullanacağınızı anlatacağım. Ayrıca After Effects ile hazırlanmış birkaç video ve After Effects sitelerini paylaşacağım.

Öncelikle programın indirme bağlantısını verelim.

indir

Not: Program torrent uzantılıdır. Torrent uzantılı dosyaların nasıl indireleceğini bilmiyorsanız lütfen µTorrent & BitTorrent – Torrent Dosyalarını Açma Programları konusuna göz atın.

Şimdi programı nasıl yükleyeceğinizi anlatalım.

Not: Programı yüklemeye geçmeden önce antivirüs programınızı kapatın. Hiçbir crack yoktur ki antivirüs programı virüssüz görsün.

1. Yukarıda verdiğim linkten torrent dosyasını indirin ve torrent programıyla açarak After Effects’i indirin.

2. İndirme işlemi bittikten sonra çıkan dosyanın içinden 5 tane dosya çıkacak. Bizi sadece “Setup.exe” dosyası ilgilendiriyor.

3.Setup.exe” dosyasını çalıştırın. Karşınıza çıkan ekranda programın dosyalarını nereye çıkartacağını soruyor. Çıkartılacak yeri belirledikten sonra “İleri” butonuna basın.

Resim 1
Resim 1

4. Daha sonra dosyaları belirlediğiniz klasöre ayıklamaya başlayacak. Bu işlemin bitmesini bekliyoruz.

Resim 2
Resim 2

Not: Bazılarınız Resim 3* deki gibi hata alabilir. “Ignore and Continue” diyebilirsiniz. Yada “Quit”e basarsınız ve bilgisayar yeniden başlatıldığında yüklemeyi tekrar başlatırsınız.

Resim 3
Resim 3

5. Bundan sonra “Adobe Installer” yüklemeye başlayacak. Bitmesini bekliyoruz.

Resim 4
Resim 4

6. Bittikten sonra karşımıza gelen ekranda sağ üst tarafta dil şeçimi var. Oradan programın dilini seçiyoruz. Daha sonra “Accept” butonuna basıyoruz.

Resim 5
Resim 5

7. Bu kısımda bize program için seri numarası soruyor. “Install this product as a trial” seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra tekrar dil soruyor. Dili seçtikten sonra “Next” butonuna basıyoruz.

Resim 6
Resim 6

8. Bu adımda hangi programları kuracağımızı ve bu programları nereye kuracağımızı belirliyoruz. “Location:” kısmında programı kuracağımız yeri seçiyoruz. Başka bir değişiklik yapmadan “Install” butonuna basıyoruz.

Resim 7
Resim 7

9. Yükleme işlemi bittikten sonra “Finish” butonuna basıyoruz.

10. Programı hiç açmadan aşağıda verdiğim “dll” dosyasını indiriyoruz ve oyunun kurulu olduğu yere atıyoruz. Bunun için programın kısayol ikonuna sağ tıklıyoruz. “Özellikler“e giriyoruz ve “Dosya Konumunu Aç” yazısına tıklıyoruz. Otomatik olarak programın yüklü olduğu yeri açıyor. Eğer Windows 8 kullanıyorsanız yine programın ikonuna sağ tıklayın. “Properties“e tıklayın. “Open File Location” a basıyoruz. Çıkan yerde yine aynı şeyi yapıyoruz. Programın ikonuna sağ tıklayıp “Properties > Open File Location” yapıyoruz. İndirdiğiniz “amtlib.dll” dosyasını kopyalayıp buraya yapıştırıyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra programın lisansını yapmış olacaksınız.

indir

Bundan sonra artık programı kendinize göre düzenlersiniz. İnternetten eğitim videoları izlersiniz. Profesyonel olmasanız bile ufak tefek şeyler yapabilirsiniz. Benim tavsiyem Zamunda.net sitesinden Lynda.com’un eğitim videolarını indirmeniz. Çok faydalı şeyler anlatıyorlar. Ama ben Türkçe anlatım istiyorum diyorsanız Google amcadan yardım alabilirsiniz 🙂 Hadi kolay gelsin. İyi çalışmalar 🙂

After Effects CS5.5: Profesyonel Video Düzenleme Programı” için bir yorum

Yorum bırakın