Yazı kategorisi: Oyun

Metro: Last Light [RELOADED] [Torrent] | FPS Oyunu


Metro: Last Light
Metro: Last Light

Romandan esinlenerek yapılan oyun ilk sürümü olan Metro: 2033’ten sonra artık seri haline geliyor ve Metro: Last Light olarak karşımıza çıkıyor. Metro 2033, 19 Mart 2010 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Oyun grafikler açısından çok ileri düzeyde olduğu için bilgisayarları çok zorluyordu. Ayrıca oynanabilirlik konusunda da sıkıntıları vardı. Mesela, oyunun büyük bir kısmı yerin altında geçiyordu ve böyleyken bile yeterince korkutucu olduğunu düşünmüyorlardı. Yapımcılara bu durum çok şikayet edildi ve yapımcılar da serinin bu yeni oyununda yeryüzünde daha fazla bulunmamız gerekeceğini bildirdi. Unutmadan, oyunun adı ilk olarak Metro 2034 olarak çıkacak diye söylenmişti ama sonradan değiştirildi ve adı şimdiki adı olan Metro: Last Light (Son Işık) oldu.

Oyunun hikayesine geçersek, hikaye 2013 yılında Rusya’nın başkenti Moskova kentinde gerçekleşiyor. Yaşlı bir adam sigarasını içerken dinlediği radyoda bir haber alıyor. Bu çok önemli bir haber olacak ki bir anda dışarı çıkıp neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor. Bu sırada bu büyük olaydan kurtulacak olan bir rahip elinde kutsal kitabıyla bağırarak birşeyler söylüyor. Tüm bunlar gerçekleşirken birden sirenler çalmaya başlıyor. Bir anda bütün halk telaşlanıyor. Hepsi birden Metro’ya doğru koşmaya başlıyor. Ama sanırım Metro’ya sınırlı sayıda kişi alınabiliniyor, öyle ki girişinin önünde askerler bekliyor. Alabildikleri kadar insanı içeri alıyorlar ve Metro’nun girişi kapatılıyor. Sonra herşey bir kaç saniye içinde gerçekleşiyor. Siren ve bağırışan insan sesleri kesiliyor. Bu olaydan sonra aradan 20 yıl geçiyor. 2033 yılına geliniyor. Kurtulanlardan bir adam yeryüzüne çıkıyor. Heryer, bütün binalar paramparça, yıkılmış bir şekilde… Bu dehşet verici olaydan sonra sadece 3 kişi hayatta kalmayı başarıyor. Bunlardan birisi 2013 yılında etrafta deli gibi bağıran Rahip (The Preacher), diğeri Komutan (The Commender), sonuncusu ise güzel bir Model (The Model) olan bir bayan.

Kim bu kurtulan üç kişi?

Öncelikle Komutan‘dan başlayalım. Komutan, Rusya’nın askeri birliğinde saygıdeğer bir pozisyonda ve geçmişi çok şerefli olan bir asker. Bu kişi aynı zamanda 2013 yılında korkunç olayın yaşandığı sırada Metro’nun kapısını halka karşı kapatan kişi. Eskiden şerefli bir asker olarak görülen Komutan, bütün bu olaylar yaşandıktan sonra Metro’da, içeride kalanlar tarafından bir köpek, vatan haini ve katil olarak görülüyor. İçeride işkence görüyor.

Kurtulan bir diğer kişi ise çok güzel bir Model. Bu olaylar yaşanmadan önce yanındaki korumalar tarafından hızlı bir şekilde Metro’ya sokuluyor. Daha sonra burada çok kötü şeyler yapmak zorunda oluyor. Hatta kendisi bile bu kadar düşebilmesine, geçmişinden bu kadar uzaklaşmasına şaşırıyor. Eskiden çok zengin, güzel, mücevherlerle gösterilen bir kız iken, Metro’nun altında artık dünyadaki en önemli şey olan, paranın yerine geçebilecek tek şey olan “kurşun” için fahişelik yapan bir kız oluyor. Peki ya gururu? İşte o Metro’da hiçbir şeye değmiyor.

Bu dehşet olaydan kurtulan son kişi ise, tüm bunlar ilk başladığında ortalıkta bağırıp duran Rahip. Bu Rahip orada herkes telaş içindeyken ne diye bağırıyordu? Orada herkes birbirini ittirirken o neden kaçmıyordu? Rahip’in orada bağırıp durduğu tek bir kelime vardı; “Armageddon!” yani “Kıyamet!”. Rahip sanki olacakları önceden biliyormuş gibi, elindeki kutsal kitabıyla “Kıyamet” diye bağırıyordu. Peki Metro’nun altına sığındıklarında Rahip’e ne oldu? Eskiden halk tarafından dalga geçilen, gözardı edilen biriydi Rahip. Ama bunların hepsine yıllarca katlanmıştı. Onunla dalga geçiyorlardı, karşısına geçip çocuk gibi gülüyorlardı çünkü onların yüzüne karşı duymak istemedikleri gerçeği haykırabilen tek kişi oydu. Daha sonra Rahip’in önceden tahmin ettiği gibi kıyamet geldi. Bütün bunlardan sonra Rahip, Metro’da kutsal biriymiş gibi görüldü. Yaşadıkları arafta dinlemeye ve inanmaya cesaret ettikleri tek kişi Rahip oldu.

Herşeyi anladık da 2013 yılında tam olarak ne oldu da herkes bir anda Metro’ya kaçtı?

Bunun için net bir bilgi bulamadım ama hazırlanan bir videoda, 20000 tane nükleer savaş başlığının bir şekilde aktifleştiğini ve dünyanın her yerine fırlatılmaya başlandığı gösteriliyor. Moskova Metro’su, Sovyet mühendislerinin ikinci karanlık amaçları olan atomik saldırı olayında sığınak görevi gören muhteşem başarısıdır. Soğuk Savaş bittiğinde ve nükleer yıkım tehditleri ortadan kalktığında böyle bir amaç unutulmuştu. Tabi birkaçının açılacak sığınak için beklediği sinyal dışında. İnsanlığın son kalıntıları için son kez sığınak açılıyor. İşte bu sığınak Moskova Metro’su.

Gerçekten ürkütücü bir hikayesi var, öyle değil mi? Bu kadarlık bir girişten sonra artık oyun hakkındaki bilgiler ve oyunu indirme kısmına geçebiliriz sanırım. 🙂

—————————————————————————————————————

dosyabilgileri

—————————————————————————————————————

Dosya Türüiso

indirmetürütorrent

sistempc

sürümreloaded

boyutGB

crackvar

çıkıştarihicikistarihi

—————————————————————————————————————

görüntüler—————————————————————————————————————

—————————————————————————————————————

fragman—————————————————————————————————————

Fragman olarak Metro’ya Giriş videosunu paylaşmak istiyorum.

—————————————————————————————————————

gereksinimler

—————————————————————————————————————

Minimum

İşlemci: Dual Core CPU (2.2+ GHz Dual Core CPU yada daha iyisi)

RAM: 2 GB

İşletim Sistemi: Windows XP (32-Bit sadece), Vista, 7 yada 8

Ekran Kartı: DirectX 9, Shader Model 3 uyumlu. Örneğin; NVIDIA GTS 250 (yada AMD eşdeğer. Mesela; HD Radeon 4000 serisi) yada daha iyisi.

Gerekli Disk Alanı: 10 GB

————————————————

Önerilen

İşlemci: 2.6 GHz Quad Core örneğin Intel Core i5

RAM: 4 GB

İşletim Sistemi: Windows 7 yada 8

Ekran Kartı: NVIDIA GTX 580/660 Ti (yada AMD eşdeğer. Örneğin: 7870) yada daha iyisi

Gerekli Disk Alanı: 10 GB

—————————————————————————————————————

indir

—————————————————————————————————————

Aşağıdaki 3 bağlantıdan herhangi birini kullanarak torrent dosyasını indirebilirsiniz.

1. http://goo.gl/iF1hf8 [Yandex]

2. http://goo.gl/dPhHd3 [MediaGet]

3. http://goo.gl/fFKG8M [RapidShare]

Kaynak:

http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/Requirements/metro-last-light/11635?p=r

http://enterthemetro.com/

http://tr.wikipedia.org/wiki/Metro:_Last_Light

Yorum bırakın